Ismét beosztásba helyezték a szolnoki katonanőt, akit szexuálisan zaklathatott a parancsnoka

Megosztás

Böröndi Gábor ismét beosztásba helyezte a szolnoki katonanőt, aki szexuális zaklatás miatt jelentette fel a parancsnokát. A korábban történtek ellenére is katona akar maradni.

Ismét beosztásba helyezte a vezérkari főnök azt a szolnoki katonanőt, akit elmondása szerint korábban szexuálisan zaklatott a parancsnoka. A nő azt is állította, hogy az eljárás során még őt hurcolták meg. A honvédelmi és rendészeti bizottság szocialista alelnöke szerint egy a seregtől független bejelentőrendszerre lenne szükség, hogy több hasonló eset ne fordulhasson elő. Az ATV számolt be a történtekről.

“Tudomásom szerint az eljárás jelenleg is folyamatban van”

– mondta az üggyel kapcsolatban Hegedűs Antal ügyvéd az ATV Híradó stábjának. A szolnoki katonanő elmondása szerint korábban szexuálisan zaklatta a parancsnoka, majd azt állította, hogy a panasztételt követő vizsgálat során még őt hurcolták meg, illetve a kirúgás előszobájának számító rendelkezési állományba helyezték.

Az egyébként jogász tiszt beosztású honvédnő a Honvédelmi Minisztériumhoz és az akkori vezérkari főnökhöz fordult, de érdemben nem kapott segítséget. Ezért feljelentést tett, ami alapján a Központi Nyomozó Főügyészség megkezdte nyomozását. Az ügy azonban most jelentős fordulatot vett.

“A Magyar Honvédség vezérkari főnöke ugyanabban a helyőrségben, ahol korábban is szolgált beosztást biztosított számára, és ezt a munkát azóta meg is kezdte és el is látja”.

Az ügyvéd hozzátette, hogy mindezt a védence nagy sikernek tekinti, ugyanis a nő a történtek ellenére is katona szeretett volna maradni. A helyőrség honlapján új parancsnok szerepel, vagyis a feljelentett korábbi felettes, máshol teljesít szolgálatot.

“A parancsnoki láncolattól független jelzőrendszert kéne a Honvédségnél felállítani” – ezt már Harangozó Tamás, az MSZP országgyűlési képviselője mondta az ATV Híradó stábjának.

Kapcsolódó cikkek